torsdag 21 januari 2010

Nybakat........


Bakade ett grovbröd med solroskärnor i och ett surdegsbröd med linfrö och havre i.

Sen bakade jag ett bröd med Manitoba Cream mjöl i. Men... vilken tid DET brödet tog.. först ska vatten lite jäst och mjöl jäsa/svälla i 2 tim sen bakas i hop sen jäsa 30 min sen knådas sen jäsa 30 min sen knådas sen vila 10 min sen dela det till två limpor och sen jäsa på torr handduk i 45 min sen in i ugnen med vatten spruta med jämna mellanrum i 45 min. SEN... var det färdigt MEN... vilket bröd..  hård frasig yta och en jättemjuk mitt. Sen var vi tvugna att pröva.. hade min blåbär-hallon 70%chokladmarmelad. Gud.. jag har sett ljuset
hahahaha.... Tills vi ses.. =)


1 kommentar:

♥ Fyra årstider sa...

Baka är både gott och kul.
Kram Lotta